Massagebehandling

Massage är ett effektivt och behagligt sätt att förebygga och behandla trötta och stela muskler.

Jag erbjuder massage i Sölvesborg, förutom ett allmänt ökat fysiskt och mentalt välbefinnande kan massage ge smärtlindring, ett ökat lymfflöde och en allmän stärkning av immunförsvaret och ett lugnare nervsystem.

Jag arbetar med kroppens mjukdelsvävnader, hud, bindväv och muskler. Massageterapi används förebyggande genom att öka blodcirkulationen i muskulaturen och göra den mer elastisk, men även som rehabilitering vid återhämtning från skador. Då inriktar man sig mer på triggerpunkt behandling, stretching och djupgående massage.

Har du ett återkommande problem undersöker jag din kropp för att hitta grundorsaken, ofta behöver man kombinera behandlingen med kraniosakralbehandling eller träning. Träningen kan göras på egen hand eller tillsammans med mig genom korrektiv och funktionell träning, detta för att få ett mer långvarigt och permanent resultat.

Min utbildning till certifierad massör och diplomerad medicinsk massageterapeut gjorde jag under 14 mån i Svenska Hälsoteamet. Utöver det har jag vidareutbildat mig på STAC Academys kurser som binder ihop rehabträning eller korrektiv träning och behandling av kroppen.

Besök Branchrådet Svensk Massage för mer om forskning och studier på massage.